Локо (ГО) и Банско заместват ЦСКА и Локо (Сф)?

снимка: БТА

Третият и четвъртият във втора дивизия Локомотив (Горна Оряховица) и Банско очакват да станат нови членове на А група, след като днес Апелативната комисия на БФС потвърди, че ЦСКА и Локомотив (София) няма да получат лиценз.

Двата софийски клуба са оптимисти за участието си в елита и догодина, но те няма да могат да разчитат на помощ от Изпълнителния комитет (или Изпълком), защото той няма лицензионни правомощия – това е записано в устава на БФС.

Дори и ЦСКА да заличи сегашното дружество с многомилионните дългове и да запише ново, то няма как да започне живота си в А група – отново поради правни причини. Всеки новосформиран отбор няма да право да играе в елитната дивизия поне три години, защото е нужно да започне от съответната окръжна лига, след това евентуално да се класира във „В“ и „Б“ група и чак тогава в „А“.

Реално в момента ЦСКА и Локомотив (София) не са членове на професионалния футбол в България и днешното решение да Апелативната комисия всичките играчи на двата тима са официално свободни агенти.