Локо (Сф) - ЦСКА: Безлицензионното дерби

Локомотив (София) приема ЦСКА в дербито на отборите от първата шестица, останали временно без лиценз за "А" група и Европа.

Мачът има изключителен заряд поради няколко причини. Собственикът на "столичните железничари" Николай Гигов заяви, че при победа и европейска квота, обжалването пред Лицензионната комисия към БФС със сигурност ще мине успешно и Локо ще се сдобие с ценните документи.

"Армейците" пък таят надежди за първа пролетна победа! След като през миналата седмица успяха да отбележат заветния гол, днес Борис Галчев и компания ще играят с мисълта за успех и класиране в Лига Европа, въпреки че по-близо е "рестартът" в "А" - окръжна....

Треньорът на домакините Димитър Васев няма кадрови проблеми в състава си.

На обратния полюс е колегата му в "червено" - Любослав Пенев. В лагера на 31-кратните шампиони на България има шестима контузени и трима наказани. По този начин със сигурност холандецът Супусейпа ще запише първи игрови минути, откакто Пенев е наставник. Отдясно на защитата отново ще видим Попов, а в центъра ще действат Тунчев и Оршулич. По дясното крило ще напада Маркович в отсъствието на Силва, а отляво ще действа Милисавлевич, а зад нападателя Николич ще видим Галчев и Фелипе.

Във временното класиране ЦСКА заема пето място с 48 точки, на три зад Локомотив (София), Литекс и Берое, припомня БНТ.

В днешния ден ни очакват още два интригуващи мача, които до голяма степен ще разпределят европейските квоти - Литекс приема шампиона Лудогорец, а под Аязмото ще се състои "Битката за Тракия".