Берое се оглежда за нападател на Ботев (Пловдив)

снимка: Булфото

Берое следи ситуацията около футболиста на Ботев (Пловдив) Феребори Доре, написа днес "Тема Спорт". През този сезон нападателят играе под наем в  румънския ЧФР Клуж, но от клуба няма да се възползват от опцията за закупуване на играча.

Доре има договор с "канарчетата" до лятото на 2016 година. Той ще дойде в Пловдив за преговори с ръководството на "жълто-черните" в събота. Тъмнокожият таран ще проведе разговори с Иван Джиджев и Иван Йотков относно своето бъдеще. Ботев не е в състояние да плаща заплатата му от 15 000 евро на месец. В момента таванът на възнагражденията при "жълто-черните" е 5 пъти по-малък.

Очаква се двете страни или да се разделят по взаимно съгласие, или Ботев спешно да се опита да продаде конгоанеца, за да изкара някой лев от него.

В Берое се надяват да се разберат с колегите си от Коматево и да се подсилят с Доре. В момента реално заралии разполагат само с един типичен централен нападател в лицето на Жуниор Мапуку. Той обаче е твърде непостоянен в изявите си. Това кара Петър Хубчев да използва на върха на атаката Георги Андонов.