Ботев сподели горчивата участ на Славия и Пирин за Купата

снимка: botevplovdiv.bg

Ботев (Пловдив) се превърна в третия елитен клуб (след Славия и Пирин), който изненадващо приключва участието си в турнира за Купата на България преди фазата на четвъртфиналите. „Канарите“ отстъпиха с 0:1 на петия в Б група Созопол като гости на градския стадион, домакинствал на мачове от Европейското първенство за юноши под 17 години.

Пред около 500 зрители на трибуните домакините поведоха още в 5-ата минута, след като груба колективна грешка в отбраната на Ботев позволи на Емануил Манев да овладее топката на границата на наказателното поле и с великолепен изстрел да открие резултата.

В 15-ата Созопол можеше и да удвои, но Мирослав Радев се отчете с пропуск, а иначе до края на първата част Ботев не успя да създаде чисто положения. След почивката „канарите“ се посъживиха, но така и не се постараха достатъчно, за да избегнат унизителното елиминиране още на етап осминафинал.

Така Созопол поднесе първата засега изненада от втория кръг на основната схема на Купата на България, изхвърляйки елитния Ботев.