Боримиров: Задължително е да спечелим финала в Бургас

снимка: Булфото

Абсолютно задължително е Левски да спечели финала за Купата на България срещу Черно море. Това обяви директорът на ДЮШ на "сините" Даниел Боримиров, който завърши днес в НСА висшето си образование.

"Най-важно е Левски да се стабилизира финансово. Има светлина в тунела и се надявам в събота всичко да приключи по един страхотен за нас начин. Победа на финала ще ни помогне и да докараме спонсори на "Герена". Колкото до самия финал - не обичам да давам съвети, има си треньори. Целият клуб е зад Стойчо Стоев и му вярваме безгранично. Шест години нямаме никакъв трофей, надявам се в събота това да се променя", заяви Боримиров, цитиран от TV7.

Бронзовият медалист от световното първенство през 1994 г. говори и за успешно приключилото си образование: "Много съм щастлив. Човек като си поставя цели, те често минават и през завършване на висше образование. Човек трябва да е подготвен на всяко едно ниво. Имаше и трудности – особено по време на изпитните сесии. Жена ми се майтапеше с мен, че на тези години отново сядам да уча. Но се чувствам удовлетворен от постигнатото, висшето образование е нещо сериозно".

Боримиров обърна внимание и на опасността българският футбол да остане без ЦСКА: "Икономиката ни е в окаяно състояние и това оказва влияние на целия спорт, не само на футбола. Много лошо ще е "А" група да е без ЦСКА, колкото и голям дразнител да е този отбор за Левски. Просто няма да е същото".