Локомотив (София) громи за Купата на България

снимка: БТА/AP

Локомотив (София) взе изключителен аванс в осминафиналите за Купата на България, след като днес в Гълъбова надигра лесно Ботев с 4:1, въпреки че столичани заложиха на голяма част от резервните си футболисти.

Всичко в срещата беше решено до почивката, като всичко интересно на терена беше дело на "железничарите", които записаха силни 90 минути въпреки проливния дъжд и лошите условия за футбол.

Пред 350 души първият гол падна още в 11'. След няколко добри атаки Локомотив най-накрая стигна до гол, след като Даниел Генов центрира отлично от пряк свободен удар към близката греда, където Ранджелович с глава разпечата вратата на домакините.

Само няколко минути по-късно обаче гостите трябваше да се лишат от централния си нападател Преслав Йорданов, който получи травма, а на негово място се появи Шехуди, който беше главно действащо лице до края на двубоя.

Именно той донесе единственият гол на Ботев, след като в 29' се получи разбъркване пред вратата на Валентин Галев и нападателят злополучно си отбеляза автогол. Това обаче нямаше значение, след като Ранджелович 4 минути по-късно отното отбеляза след центриране в наказателното поле, а в 39' Том покачи на 3:1 след страхотен пас на Романов при контраатака.

ШЕхуди пък затвърди доминацията на столичани, след като три минути след почивката беше изведен на стрелкова позиция и не сбърка. До края на мача той, Романов и Том пропуснаха да направят резултата още по-убедителен, а бразилецът улучи и гредата - 1:4 за Локомотив.

Така "железничарите" направиха важна стъпка към класирането си за четвъртфиналите в турнира. На 3-и декември е реваншът срещу Ботев, като в днешния ден единствено Левски от отборите в А група допусна шокираща загуба.