Нов шок и голям срам за Левски в Монтана

галерия:

снимка: Булфото

Отборът на Левски изправи на нокти своите фенове след поредната ужасна продукция на "сините" футболисти.

Този път възпитаниците на Георги Иванов - Гонзо паднаха с 0:2 от втородивизионния Монтана в среща от 1/8 финалите в турнира за Купата на България.

Монтана откри резултата в края на първото полувреме след гол на Сергей Георгиев. В средата на втората част домакините направиха резила на софиянци пълен и Минчев се разписа в опит да центрира топката. "Сините" все пак ще имат време за реванш във втория двубой между двата тима в началото на декември на стадион "Георги Аспарухов".

Въпреки това ужасната седмица за Левски продължава след като само преди три дена отбора получи три безответни попадения от ЦСКА във Вечното дерби за шеста поредна загуба. Монтана пък показа страхотен дух и след като отстрани ЦСКА в предишния кръг на турнира сега е много близо да направи същото и с тима на Левски.

Възпитаниците на Ферарио Спасов изиграха много добър тактически двубой като се възползваха максимално от грешките на своя съперник, които изобщо не бяха малко по време на мача. Монтанци са лидери в Б група като се очаква догодина да се завърнат при т.нар. майстори. Иначе по-неприятното за "сините" фенове е, че отборът не застраши нито един път сериозно вратата на Монтана, което е по-големия проблем пред Георги Иванов и неговите футболисти.

Гонзо даде шанс на някои млади футболисти в този двубой. Още на вратата застана македонския национал Кристиан Наумовски на мястото на Пламен Илиев. Галин Ташев, рожденика Пламен Димов и Мики Орачев бяха новите имена в защита заедно с Борислав Стойчев.

В халфовата линия стартираха Стефан Велев, Ради Цонев,Наджиб Амари, Миро Иванов, а атаката водеше Валери Домовчийски. В състава на Монтана личеше отсъствието на двамата опитни футболисти Мирослав Антонов и Здравко Лазаров, които през различен период от своите кариера са минали и през Левски.

В петата минута на двубоя падна и първия точен удар в очертанията на вратата. Наджиб Амари се измъкна от Почански и стреля в блиския ъгъл, но вратаря Ивайло Василев изби в корнер.

Двата тима започнаха много остро двубоя и единоборствата не лиспват в началните минути. Домакините отвърнаха с атака в 9-та минута по лявото крило. Пейчев центрира в наказателното поле, но там играчи на домакините се разминаха с топката, за да се стигне до далечен удар блокиран от Димов.

4121541

В 15-та минута Монтана можеше да открие резултата. Почански получи топката в половината на Левски и пробва далечен изненадващ удар от 25 метра, който срещна напречната греда и излезе в аут.

Пет минути по-късно Орачев нахлу по крилото отляво в наказателното поле и намери много добре Амари, който обаче се забави в опита си да стреля и бе изпреварен от защитата на Монтана.

Най-доброто положение за Монтана дойде в 32-та минута, когато Георги Пашов от Монтана направи запомнящ се рейд отдясно като нахлу в наказателното поле и стреля много силно, но топката премина встрани от вратата.  Играта се изравни като двата отбора не предложиха много качества.

В последните минути Монтана издебна грешките на своя съперник. Първо при едно центриране се стигна до рикошет в ръката на Борко Стойчев след удар с глава, но Наумовски се справи.

Минута преди края на полувремето обаче Ради Цонев сбърка фатално. Монтана организира веднага атака в разредената защита на Левски и Сергей Георгиев се разписа за 1:0 от близко разстояние.

4121542

Второто полувреме започна много спокойно. Левски играеше така сякаш има преднината в мача, като липсваше агресия и идея в атаките на Левски. Монтана отново използва перфектния момент, за да нанесе втория си удар в мача. Топката бе отнета от домакините отново след грешка в изнасянето на гостите. Почански и Минчев направиха двойно подаване като последния се опита да центрира успоредно на голлинията, но прехвърли вратаря Наумовски и топката попадна в мрежата.

Левски се опита да отбележи поне един гол в мача, но дори влезлите като резерви футболисти не успяха да се ориентират. Монтана се прибра малко повече, но пък използваше всяка възможност за контра атаки. Лазаров и Антонов се появи като резерви за Монтана. Левски тръгна в предни позиции и това освободи пространства в защитата на "сините".

Все пак нападението на Левски не успя да застраши нито един път сериозно вратата на Монтана и въпросителните пред Георги Иванов и неговия щаб изглеждат още по-големи.