32 милиона ще струва на Ювентус „новият Меси“

снимка: ilpalermocalcio.it

Аржентинският майстор Пауло Дибала е новата звезда на италианската Серия А заради впечатляващия си сезон в Палермо, в който отбеляза 13 гола и допринесе с 10 асистенции за солидното представяне на сицилианския клуб.

Логично шампионът Ювентус направи всичко възможно, за да привлече в редиците си „новия Меси“, както е определян Дибала от президента на Палермо Маурицио Дзампарини. От изказване на боса на 'розанерите' става ясно, че цената на футболиста е 32 милиона евро.

Тъй като първоначално Дзампарини не искаше да се разделя със звездата си за по-малко от 40 милиона, в договора са включени клаузи с евентуални бонуси според представянето на играча. Дибала премина медицински прегледи на 28 май и се превърна във второто (звездно) попълнение на италианския шампион след Сами Кедира, който идва като свободен агент от Реал Мадрид.

Дибала е единственият футболист в Серия А с 'дабъл-дабъл' (поне десет гола и десет асистенции) и един от малкото с подобно постижение в големите пет първенства на Европа.