Ювентус изпари надеждите на Наполи за Шампионска лига

снимка: БТА/AP

Отборът на Ювентус не спира да трупа победа след победа, без значение, че вече си гарантира титлата през тази година. Мочетата на Масимилиано Алегри постигнаха успех с 2:1 над Наполи на "Ювентус Стейдиъм", а загубата означава, че неаполитанци почти сигурно няма да участват в Шампионска лига наесен. 

Те изостават с три точки от третия Лацио и с четири от Рома, който за сега заема второто място. В понеделник е римското дерби, като двата отбора ще определят кой ще заеме втората позиция.

Срещата започна по-добре за гостите и логично те първи стигнаха до голова възможност. Дрис Мертенс проби от дясно и подаде за Лоренцо Инзине, който обаче стреля в ръцете на Джанлуиджи Буфон.

Постепенно домакините взеха инициативата в мача и след няколко неуспешни атаки успяха да поведат с 1:0. Кингсли Коман получи топката пред границата на наказателното поле и чудесно видя включването на Роберто Перейра, като му подаде моментално. Последния се измъкна добре от засадата и от близко разстояние изведе тима си напред в резултата.

Постепенно играта се поизравни, като преобладаваха нарушенията в центъра на терена, а шампионите доминираха в по-голямата част от времето.
До края на полувремето играчите на Масимилиано Алегри контролираха напълно играта и не позволяваха на противника си да организира опасно положение пред Буфон.
Втората част започна по-добре за Наполи, които подложиха на натиск противника си още от началото на вторите 45 минути. Четири по-късно бе отсъдена дузпа за гостите, която бе изпълнена от Лоренцо Инзине, но Буфон спаси. Давид Лопес обаче внимаваше и изравни след точен удар при добавката.
 
Домакините заиграха по-добре след 60-тата минута, но успяха да поведат едва 13 минути преди края на срещата. Стефано Стораро получи топката малко преди наказателното поле, чудесно се освободи от трима играчи на Наполи, а след това с прецизен удар направи резултата 2:1.
 
В края на срещата гостите останаха и с човек по-малко, след като Мигел Бритос удари умишлено с глава Алваро Мората. За извършеното нарушение бе отсъдена и дузпа. Зад кълбото застана Симоне Пепе, който с плътен удар в центъра на вратата направи резултата 3:1.

Масимилиано Алегри започна двубоя с Буфон, Асамоа, Огбона, Бардзали, Падоин, Погба, Маркизио, Стораро, Перейра, Коман и Мората.

За гостите на терена излезнаха Андухар, Гоулам, Бритос, Албиол, Маджо, Лопес, Гаргано, Мертенс, Инзине, Кайехон и Игуаин.