Милан изкушава Анчелоти със 150 милиона за трансфери

снимка: БТА/AP

Ръководството на Милан твърдо желае Карло Анчелоти да се завърне на треньорския пост в клуба, а изпълнителният директор на "росонерите" Адриано Галиани може да отпътува към Мадрид още в понеделник, съобщават медиите на Апенините.

Очаква се тактикът да бъде освободен от Реал Мадрид след края на сезона, като Милан вече работи усилено по евентуалното завръщане на тактика на "Сан Сиро".

Само след няколко дни Галиани може да проведе среща на четири очи с Карлето, към когото се смята, че интерес проявява и английският Манчестър Сити.

Междувременно испанският ежедневник "Марка" информира, че "росонерите" са готови да предложат на Анчелоти петгодишен контракт и трансферен бюджет от впечатляващите 150 милиона евро, подпомогнат от чуждестранните инвеститори, с които Силвио Берлускони продължава да преговаря.

Медиите в Италия пък допълват, че съпругата на наставника желае да се завърне в родната Италия, което и може да натежи по отношение крайното решение на Анчелоти.

През миналата година Карлето изведе Реал Мадрид до така очакваната "Ла Десима" в Шампионската лига, но през настоящия сезон "белите" ще завършат кампанията си без спечелен важен трофей.