Ювентус шампион за четвърта поредна година (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БТА/AP

След победата с 1:0 над Сампдория през уикенда, Ювентус спечели Серия А за четвърта поредна година.

Защитаващият за поредна година титлата си се нуждаеше само от точка в този мач, но голът с глава на Артуро Видал направи празненствата за „бианконерите“ още по-сладки. Това беше и край на добрата победна серия като домакини на Сампдория.

Титлата е първа за Масимилиано Алегри начело на отбора, а предните три бяха спечелени от Антонио Конте. Новият мениджър смени тактическото им представяне почти изцяло, но резултатът е все същия – Юве е недостижим в Италия.

4140156

Това постижение от четири поредни трофея не е най-доброто за тях. През 30-те „старата госпожа“ записа пет поредни успеха в Серия А.

Със спечелването на топ първенството на Италия и тази година Ювентус вече има 31 титли на страната си, без да броим отнетите им две след скандала през 2005 година.

За „бианконерите“ няма много време за празнуване, тъй като във вторник, 05.05.2015 година, им предстои домакинство в първия полуфинал от Шампионска лига срещу Реал Мадрид.

Освен това на Юве му предстои и финал за Купата на Италия срещу Лацио, преследвайки требъла през този сезон.

4140155

Без съмнение това е брилянтен сезон за тях. В Серия А те имат само три загуби до този момент. Отбелязали за 64 попадения и са допуснали едва 19.

Ще успеят ли шампионите на Италия да спечелят така мечтания требъл и да впечатляват така, както го правят през тези четири поредни години? Бъдещето ще ни даде най-ясна представа за всичко това.