Много въпросителни и само шест кръга до края на Серия А

галерия:

снимка: БТА/AP

Ювентус имаше възможност да спечели трофея в Серия А през миналия кръг, но загуби от Торино с 1:2. "Старата госпожа" има аванс от 14 точки пред втория Лацио, като остават още шест двубоя до края на сезона. Отбора на Масимилиано Алегри се нуждае от още само четири пункта за да гарантира за четвърти пореден път скудето.

На 29-ти април "бианконерите" приемат Фиорентина, а три дни по-късно гостува на Сампдория. Ако до тогава Юве не е спечелил титлата, може да го направи на 9-ти май, когато на "Ювентус Стейдиъм" пристига Каляри. До края на сезона "Старата госпожа" ще гостува на Интер и ще приеме Наполи и Верона.

Много по-успорвана е борбата за второто и третото място, които гарантират участие в Шампионска лига (вторият ще играе в групите, а третият ще играе квалификация). За тези две места спорят Лацио, Рома, Наполи, Сампдория и Фиорентина. Разликата между "римските орли", които са втори и "виолетовите", които заемат шеста позиция е 10 точки.

Лацио имат изключително тежка програма, като ги чака домакинство на Парма и гостуване на Аталанта в рамките на три дни. "Римските орли" ще приемат и Интер, преди да посетят Сампдория на 17-ти май. В последните два кръга Лацио е домакин на Рома и гост на Наполи.

Рома, които са с точка по-малко от "орлите", гостуват на Сауоло в следващия кръг, а след това предстои и домакинство на Дженоа. На 9-ти май "вълците" им предстои сблъсък на "Сан Сиро" срещу Милан. В последните три двубоя Рома ще търси класиране в Шампионска лига срещу Удинезе, Лацио и Палермо.

4129999

Наполи е третият отбор с големи шансове за топ 3. Финалната борба за Шампионска лига започва с гостуване на Емполи, преди Милан да дойде на "Сан Паоло". След това предстоят по-леки двубои - гостуване на последния Парма и домакинство на Чезена, за да дойдат и последните дербита с Ювентус и Лацио.

4138276

Сампдория и Фиорентина имат предимно теоретични шансове за класиране в топ 3. Двата отбора по-скоро ще се борят за място в Лига Европа.

Сампдорианците ще приемат първо Верона и Ювентус, след което ще гостуват на Удинезе. На 17-ти май Сампдория приема Лацио, а в последните два мача ще са гости на Емполи и приемат Парма.

4138327

Следващия двубой на Фиорентина е срещу потенциалния шампион Ювентус, а след това предстоят срещи с Чезена, Емполи, Парма, Палермо и Киево. "Виолетовите" са само с една точка зад петото място, което дава участие в Лига Европа.

4131385

Ювентус и Лацио ще играят на финал за Купата на Италия, което означава че, ако "орлите" се класират за Шампионска лига, то и шестият в първенството ще има място в Лига Европа.

А борбата за вторият по важност европейски турнир е наистина ожесточена. Торино, Дженоа, Интер и Милан са с надежди за класиране за евротурнирите догодина. Торино и Дженоа са с равен брой точки и се намират на три точки от петата позиция. "Биковете" ще гостуват на Палермо, Дженоа и Милан и ще приемат Емполи, Киево и Чезена.

За Дженоа нещата са много по-сложни. "Грифоните" ще гостуват на Милан и Рома, преди домакинсвото на Торино. За Дженоа предстои гостуване на Аталанта и Сасуоло и сблъсък с Интер на стадион "Луиджи Ферарис".

"Падналите грандове" Интер и Милан все още имат шансове за класиране в Лига Европа. "Нерадзурите" са на девета позиция само на пет точки от заветното пето място. Походът на Интер ще започне срещу Удинезе и Киево. След това предстоят дербита срещу Лацио и Ювентус, а последните две срещи на "нерадзурите" са срещу Дженоа и Емполи.

4132637

Милан имат по-нереалистични шансове. Със седем точки по-малко от петия Сампдория, Милан ще се изправи срещу Дженоа и Наполи, преди да приеме Рома на "Сан Сиро". В последните три кръга "росонерите" ще гостуват на Сасуоло и Аталанта и ще домакинстват на Торино.

4135693

Невероятни шест кръга остават от Серия А, като "решената" титла на Ювентус не прави калчото по-малко интересно.