Агентът на Чочев: Той се развива като Бербатов

снимка: ilpalermocalcio.it

Агентът на Ивайло Чочев Петьо Костадинов сподели със задоволство и гордост впечатленията си от развитието на халфа в италианската Серия А. Както е известно, юношата на Чавдар направи фурор през уикенда с отбелязването на двата гола за победата на Палермо с 2:1 над Дженоа, като вече има цели три попадения на сметката си в Калчото, след като вкара и на Удинезе по-миналата седмица.

„Добрите игри на Чочев се дължат изцяло на отличната работа на треньора Якини и компетентния му щаб, който работи в Палермо. Когато момчето рядко намираше място в състава, не сме правели трагедии, защото ситуацията беше деликатна, както осъзнаваше самият Якини.

Трудно е да се преместиш от българското първенство в едно от най-добрите в света. Същото се случи и с Димитър Бербатов в първите му месеци в Байер (Леверкузен). Чочев трябваше да свикне със стила на игра на отбора, който е най-модерният, по мое мнение, както и да научи езика.

Вярно е, че можеше да подпише с Монако през лятото, но сега нямам съмнение, че той направи правилния избор за бъдещето си. В момента има възможност да се развива редом до опитни играчи като Мареска и Ригони.

Якини беше гледал доста мачове на ЦСКА, от които разбра на коя позиция точно да използва по най-добрия начин качествата на Ивайло. Никой не знае какво вещае бъдещето, но сега за Ивайло е важно да е съсредоточен върху работата си в клуба и да си заслужи за постоянно място сред титулярите.

Сега мислим само за Палермо, ще бъде удоволствие отново да седнем да говорим с ръководството и президента Дзампарини, които са много компетентни по футболните въпроси“, заяви Петьо Костадинов пред сайта „Калчо Меркато“.