Превю: Ювентус срещу Лацио

снимка: БТА/AP

Днес, 18.04.2015 година, ще се изиграе едно от двете големи дербита през уикенда в италианската Серия А.

На „Ювентус Арена“ един срещу друг се изправят отборите на Ювентус и Лацио.Утре пък е дербито на Милано между Интер и Милан. Ювентус е почти сигурен шампион със своите 70 точки и 12 точки преднина пред втория Лацио (58 точки).

„Орлите“ пък имат преднина от една точка пред третия Рома (57) и цели осем пред четвъртия Фиорентина. И все пак, ако днес отборът от Рим спечели своето гостуване, това може да донесе известна доза напрежение в лагера на „старата госпожа“.

Преди днешния сблъсък проблемите са по-големи в лагера на гостите, които няма да могат да разчитат на цели осем футболисти поради наказание или контузии. За Юве проблемите са пет – четерима контузени и един наказан.

Пол Погба и Квадво Асамоа са големите липсващи в техните редици. Не се очаква и Масимилиано Алегри да пусне голяма част от резервните играчи, само за да запази ядрото на тима си за важния реванш, от 1/4-финалите на Шампионска лига, срещу Монако, през идната седмица.

Шансовете на Андреа Пирло да се завърне за „черно-белите“ днес също са доста големи.

Фактите сочат за голямо предимство на страната на Ювентус, тъй като те нямат загуба у дома в последните си 43 срещи. Днес обаче няма да им е никак лесно, защото съперникът им е в отлична форма - „орлите“ са спечелили последните си осем срещи в Сериа А.

Атакуващите футболисти на Лацио са фантастични напоследък. Те отбелязват поне по две попадение в последните си седем мача, но пък и защитата на днешния им съперник е феноменална – 5 чисти мрежи за същия период от време (7 мача).

Отборът от Рим ще бъде пределно мотивиран да покаже, че може да се справя с този съперник, защото те имат само една победа в последните си 15 мача във всички турнири срещу „старата госпожа“.

Двубоят ще започне днес, 18.04.2015 година, от 21:45.