Ювентус продължи доминацията си в Серия А

снимка: БТА/AP

Отборът на Масимилиано Алегри Ювентус успя да надделее над Дженоа с минималното 1:0 в мач от 28-ия кръг Серия А. Така домакините в тази среща увеличиха преднината си пред втория в класирането Рома на 17 точки, преди гостуването на отбора от Вечния град на Чезена по-къно тази вечер.

Лидерите в Серия А се справиха с опонента си, макар в отбора да имаше доста проблеми преди тази среща. В лазарета на тима бяха шестима играчи плюс Алваро Мората, който е наказан заради червен картон. Сред контузените играчи са и двама от най-силните футболисти на „старата госпожа“ през сезона – Андреа Пирло и Пол Погба.

Това бе и деветата поредна домакинска победа на Юве над днешния им съперник във всички турнири. След днешния успех Ювентус вече има 67 точки, докато Дженоа остава с 37 на девето място.

Юве започна мача със следните 11: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Лихтщайнер, Перейра, Маркизио, Видал, Падоин, Йоренте и Тевес (3-5-2).

За гостите от Дженоа мача започнаха: Перин, Ронкалия, Бурдисо, Де Майо, Еденилсон, Бертолачи, Куцка, Бергдих, Лестиен, Пероти, Нианг (3-4-3).

През първото полувреме Ювентус бе малко по-добрият отбор на "Ювентус Арена" и успя да вземе минимална преднина пред Дженоа.

Попадението отбеляза Карлос Тевес в 25-тата минута. Аржентинецът проби в наказателното поле на гостите и от малък ъгъл отправи туповен удар към техния страж, топката срещна горната греда и се заби в мрежата на Перин. С голът си бившият нападател на Манчестър Сити вече е едноличен лидер при голмайсторите в Серия А с 16 гола (един повече от Жереми Менез от Милан и Мауро Икарди от Интер). Във всички турнири през този сезон Тевес има 24 гола.

През втората част, обратно на очакваното, домакините бяха още по-настойчиви да отбележат и второ попадение и да решат мача в своя полза. Отборът на Дженоа не успя да затрудни с нищо кой знае какво противника си и мачът завърши 1:0 за „старата госпожа“.

Второто полувреме започна злополучно за гостите. Титулярният им страж Матия Перин се контузи още в 52-та минута и бе заменен от Еудженио Ламана.

В 62-та минута домакините получиха дузпа, но Карлос Тевес не се възползва от открилата му се възможност и пропусна да направи задачата на Дженоа почти невъзможна.

Интересен факт е, че резервният вратар на гостите Ламана, който трябваше да се включи в игра принудително поради контузията на Перин, е изиграл три мача за своя тим през този сезон, като в тези мачове има две спасени дузпи.

След всяка следваща победа Ювентус се приближава все повече и повече до титлата, като към този момент битката в Серия А е по-скоро за местата даващи право за участие в Шампионска лига.