Рома – Ювентус: Последен шанс за „вълците“

снимка: БТА/AP

Рома приема Ювентус днес от 21:45 часа на стадион „Олимпико“ в последен мач от програмата на 25-ия кръг в Серия А. „Вълците“ записаха цели пет последователни равенства в последните си домакинства в Калчото, като имат само две победи в осемте кръга за календарната 2015-та година до момента.

Ювентус не се възползва по най-добрия начин от грешките на Рома, но все пак успя да дръпне с комфортните 9 точки на върха в класирането – при евентуален успех на „Олимпико“ Скудетото ще бъде разпределено на 99.9%, но при всякакъв резултат „Старата госпожа“ си остава основен фаворит за титлата.

Рома разочарова феновете си и при поражението с 0:2 на „Олимпико“ за Купата на Италия, което означава, че един по един шансовете за някакъв трофей този сезон се изпаряват. „Вълците“ срещат именно „Ла Виола“ на осминафиналите в Лига Европа и прогресът им в турнира е поставен под сериозен въпрос.

Ювентус има кадрови проблеми преди дербито в Рим, като треньорът Масимилиано Алегри може да реши да не рискува с употребата на Андреа Пирло и Пол Погба, предвид отговорния реванш с Борусия (Дортмунд) в Шампионска лига.

Ако специалистът се лиши от услугите на две от ключовите си фигури, то Стефано Стураро може да направи дебют през този сезон, а Роберто Перейра отново да заеме позиция зад нападателното дуо – Алваро Мората и Карлос Тевес.

В състава на Рома едва ли ще има много промени в сравнение със състава, който миналата седмица елиминира Фейеноорд, може би с изключение на нападателя Сейду Думбия.

Ювентус е в серия от три победи над Рома в Серия А, макар през януари миналата година „вълците“ да елиминираха „Старата госпожа“ в турнира за Купата на Италия. Последните три срещи на двата тима на „Олимпико“ предложиха само по един гол, а повече от два не са отбелязвани от 2009-та година.