Шедьовър на Пирло спаси Ювентус у дома (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Шампионът в Серия А Ювентус дръпна на десет точки пред втория Рома, след като днес "бианконерите" спечелиха трудно с 2:1 домакинството си на Аталанта в среща от 24-ия кръг на първенството.

В герой за Юве отново се превърна вездесъщият Андреа Пирло, който донесе успеха на своя тим с изумителен гол в 45'. Плеймейкърът разстреля Спортиело със страхотен удар от дистанция, обирайки овациите на "Ювентус Стейдиъм".

Преди това Милячо бе извел гостите напред след изпълнение на статично положение, докато Фернандо Йоренте бе възстановил равенството след меле в пеналтерията на Аталанта.

Така Ювентус записа 17-а победа в Калчото и събра актив от 57 точки, дръпвайки с десет пред преследвача Рома. "Вълците" обаче все още не са изиграли своето гостуване на Верона. Аталанта записа трето поредно поражение, което остави отбора от Бергамо на само три точки от зоната на изпадащите в Серия А.

Срещата бе изтеглена за петък поради предстоящия двубой на Ювентус с Борусия Дортмунд от 1/8-финалите на Шампионската лига.

Резултатът на "Ювентус Стейдиъм" изненадващо бе открит в полза на гостите след 25 минути игра. Аталанта изпълни статично положение пред вратата на Джиджи Буфон, а халфът на Аталанта Джулио Милячо оползотвори центрирането на Емануелсон, извеждайки своя тим напред в резултата - 0:1.

Шест минути преди почивката обаче резултатът в Торино бе изравнен. Спортиело се намеси след удар в очертанията, но секунди по-късно се стигна до разбъркване в наказателното поле на Аталанта. Фернандо Йоренте бе най-съобразителен и вкара топката в мрежата, но повторенията показаха, че още в зародиша на ситуацията има съмнения за неотсъдена засада.

Постепенно се стигна и до 45', когато Андреа Пирло отново накара трибуните да ахнат във възхита. Легендарният плеймейкър разстреля Спортиело с фамозен удар от дистанция и доведе нещата до пълен обрат, бележейки за 2:1 в полза на Юве.

След почивката гостите от Аталанта така и не успяха да стигнат до изравнително попадение, докато домакините пропуснаха няколко възможности и да затвърдят успеха си. Карлос Тевес и резервата Алваро Мората можеха да реализират трети гол, но такъв така и не последва.