Наполи се бетонира в топ 3 на Серия А (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Наполи се възползва по най-добрия начин от грешните стъпки на Сампдория и Лацио и им дръпна с цели 5 точки на третото място в класирането след 21-ия кръг на Серия А. Отборът на Рафаел Бенитес постигна успех с 2:1 като гост на един от традиционно трудните си съперници – Киево, който неизменно бе печелел поне точка срещу „партенопеите“ в последните им четрии срещи, включително изненадващ успех с 1:0 в началото на този сезон.

Новият стрелец на Наполи, закупен за 13 милиона от Сампдория – Маноло Габиадини – се оказа ключовото оръжие срещу тима от града на Ромео и Жулиета. В 18-ата минута той бе изведен сам срещу вратаря на домакините, но не можа да стигне първи до топката, като стражът Бидзари опита да я изчисти напред, предизвиквайки странен рикошет.

Кълбото се отклони в тялото на притичалия Сезар, след което по куриозен начин се оплете в мрежата на Киево и донесе предимство на Наполи – 0:1.

В 25-ата минута бе ред на домакините да ликуват след подобен щастлив рикошет, след като този път Мигел Бритос отклони несъзнателно топката в собствената си мрежа в стремежа си да попречи на Серджо Пелисиер да стигне първи до него. Вратарят Рафаел Кабрал се намеси неадекватно и стана причина за автогола на съотборника си в защита – 1:1.

В 62-ата минута обаче Стринич сервира топката отляво в наказателното поле за Габиадини, който я овладя и почти с гръб към вратата успя с технично изпълнение да я прати зад голлинията и да даде отново аванс на Наполи с първия си гол за новия клуб – 1:2.

Наполи събра 39 точки и дръпна с 5 на четвъртия Лацио и петия Сампдория, които се изложиха в гостуванията си днес.

Лацио стана едва втората жертва на опашкаря Чезена и отстъпи с 1:2 като гост на скромния отбор, който досега бе побеждавал два пъти единствено последния в класирането Парма. Дефрел в 60-ата минута откри резултата заслужено в полза на домакините, които удвоиха аванса си в 77-та с автогол на Каталди. Мирослав Клозе вкара попадение в 87-ата минута, но само за да фиксира крайния резултат.

Торино удължи серията си без загуба на осем мача и разнищи Сампдория с 5:1 на собствения си стадион в най-изненадващо развилия се двубой от кръга. Бившият италиански национал Фабио Куаляреала наниза хеттрик във вратата на борещите се за европейска квота гости – той откри в 16-ата минута, покачи на 2:0 от дузпа в 29-ата и се разписа за 3:0 в 65-ата минута.

Амаури в 75-ата порази за четвърти път мрежата на Самп, които единствено чрез Стефано Окака Чука успяха да преодолеят противниковия страж в 77-ата минута. В 93-ата Перес фиксира крайното 5:1 и засенчи дебюта на суперзвездата Самуел Ето'о, появил се след почивката с екипа на „блучеркиати“-те.

Чезена е предпоследен с 15 точки, докато Торино вече е 9-ти с 28 пункта, колкото има и Сасуоло, сразил с 3:1 Интер в ранния мач от неделната програма на кръга.