В мач на протести и куриози Дженоа и Фиорентина не се победиха

снимка: БТА/AP

Дженоа и Фиорентина като по чудо не излъчиха победител и се задоволиха с равенство 1:1 пред 20 хиляди зрители на стадион „Луиджи Ферарис“ в Генуа в емоционален първи двубой от 21-ия кръг в Серия А.

Двубоят бе първи през този сезон за „виолетовите“ без колумбийската им звезда Хуан Куадрадо, който най-късно в неделя ще бъде обявен официално за ново попълнение на лидера в английската Висша лига Челси.

Дясното крило на домакините Стефано Стураро пък още преди двубоя бе обявил, че това ще е последният му мач с екипа на „грифоните“, тъй като от другата седмица ще бъде играч на шампиона Ювентус.

Той демонстративно бе сменен в 91-ата минута от наставника Джан Пиеро Гасперини, за да може да обере овациите на домакинските привърженици, като самият футболист не можа да сдържи сълзите си.

С куриозен автогол в 14-ата минута Дженоа поведе заслужено в резултата, след като организира добра атака по лявото крило. Еденилсон направи пробив и от втория опит успя да отправи прострелно центриране успоредно на голлинията.

Топката стигна на пътя на връхлитащия Стураро, който обаче на празна врата нацели страничната греда и не можа да приключи кариерата си при „грифоните“ с важен гол. Домакините обаче извадиха късмет, защото кълбото се отби от стълба и рикошира в главата на неподозиращия вратар Чиприан Татарушану, след което мина голлинията за 1:0.

След късо изпълнение на корнер и разбъркване в наказателното поле на Дженоа Густаво Родригес с глава на далечната греда успя да надскочи противниковите бранители и да се разпише за 1:1.

Въпреки че не беше директен, Фиорентина вкара осмия си гол от началото на сезона след изпълнение на ъглов удар. В 81-ата минута Дженоа остана с човек по-малко на терена след второто официално предупреждение за бившия защитник на Интер и Рома Николас Бурдисо.

Дженоа и Фиорентина си направиха лоша услуга с равенството, защото остават на седмо и шесто място съответно в класирането - „виолетовите“ имат 32 точки и запазват преднината си от 3 пред „грифоните“, но утре може да се отдалечат повече от местата в топ 5.