Късен гол на Мората спаси Юве на "Тардини" (ВИДЕО)

Шампионът Ювентус продължи към 1/2-финалите на турнира за Купата на Италия, след като тази вечер "бианконерите" постигнаха труден успех с 1:0 при визитата на Парма.

Единственият гол на "Стадио Енио Тардини" реализира Алваро Мората едва две минути преди края, след като последният в Серия А тим на Парма даваше сериозен отпор на именития си съперник.

В 88' обаче бившият нападател на Реал Мадрид донесе успеха на своя тим, само десетина минути след като замени друг от младите нападатели на торинския гранд - Кингсли Коман. Мората бе изведен очи в очи с вратаря от сънародника си Фернандо Йоренте и не допусна грешка, бележейки победния гол за "старата госпожа".

На 1/2-финалите Ювентус ще се изправи срещу победителя от двойката Рома - Фиорентина.

Въпреки незавидното си класиране в Калчото, отборът на Парма също имаше своите шансове за нещо повече в двубоя. При най-чистата от тях Антонио Ночерино можеше да се разпише, но Джорджо Киелини блесна с решаваща намеса.

Симоне Пепе пък удари греда за Юве, докато самият Киелини същи пропусна да реализира във вратата на домакините.

След почивката и Кингсли Коман опита да разпечата вратата на Парма, преди в крайна сметка да се стигне до влизането в игра на Алваро Мората и победното попадение във вратата на "дуковете".