Потвърдено: Милан и Рома се разбраха за Матиа Дестро

снимка: БТА/AP

Италианските грандове Милан и Рома се разбраха за трансфера на нападателя Матиа Дестро, с което се слага край на една от продължителните саги през януарския прозорец в Серия А.

„Вълците“ ще получат 700 хиляди евро за наема на футболиста до края на настоящия сезон, след което през лятото Милан ще плати 16.5 милиона и ще придобие пълните права на Дестро.

По подобен начин закъсалите италиански клубове опитват да спазят финансовия феърплей на УЕФА – другият милански гранд Интер със същите ходове привлече Джердан Шакири от Байерн (Мюнхен).

Sky Sport Italia първи разпространи новината от телевизиите, а авторитетният специалист по трансферни новини Джанлука ди Марцио също потвърди сключената сделка, преди и вестник Gazzetta dello Sport да реагира.

Матиа Дестро има осем мача и пет гола с екипа на Рома в рамките на 20-те кръга от Калчото, изминали до момента, както и един двубой в групите на Шампионска лига.

Вестник Corriere dello Sport предполага, но все още не потвърждава, че Рома ще намери заместник на Дестро в лицето на бразилския голмайстор на Шахтьор (Донецк) Луис Адриано. Следващата покупка на Милан пък най-вероятно ще бъде Адел Таарабт от Куинс Парк Рейнджърс, за когото „росонерите“ преговарят, според Джанлука ди Марцио.