Рома продължава да изостава (ВИДЕО)

галерия:

Рома допусна нова грешна стъпка в преследването на шампиона и лидер в Серия А Ювентус, след като тази вечер "джалоросите" стигнаха единствено до равенство 1:1 при визитата на Фиорентина в среща от 20-ия кръг.

Така Рома остана на седем точки зад Юве, който по-рано днес очаквано спечели домакинството си на Киево в Торино. "Вълците" събраха актив от 42 пункта срещу 49 за лидера, а на трето място остава Лацио с 34. Толкова има и четвъртият Сампдория. Фиорентина събра 31 пункта, но оставайки на шеста позиция в таблицата.

Марио Гомес откри за Фиорентина след 19 минути игра, но бившият футболист на "Ла Виола" Адем Ляич възстанови равенството след почивката. Сърбинът демонстрира уважение към предишния си тим и демонстративно вдигна ръце, отказвайки да изрази радостта си.

За Рома това е трето поредно равенство в Серия А, след като "джалоросите" записаха ремита и в двубоите с Лацио и Палермо. Така изоставането на столичани зад шампиона Ювентус продължава да расте, докато от своя страна Фиорентина прекъсна серията си от две поредни побди в шампионата.

Седемнадесет минути след началото на срещата Рома стигна до първата си възможност, когато Наинголан пробва мерника си. Белгиецът намери очертанията на вратата, но Татарушану реагира и спаси успешно.

Резултатът на „Артемио Франки“ бе открит в 19', когато Марио Гомес отклони топката в пазената от Морган Де Санктис врата. Бившият нападател на Байерн протегна крак и засече кълбото след изстрел на Давид Пизаро, а претенциите на „джалоросите“ за засада бяха неоснователни.

Минути по-късно се стигна до карамбол в наказателното поле на Рома, като единствено късметът помогна на гостите след изстрел в аут на Хосе Басанта.

В следващите минути Рома насочи поглед към вратата на Фиорентина, търсейки изравнително попадение. Удар с глава на Де Роси след изпълнение на корнер излезе в аут. А в 35' и Раджа Наинголан не бе точен от средна дистанция.

В 38' обаче вратата на Рома отново бе застрашена, а защитата на „вълците“ действа трагично. Ненад Томович бе оставен с достатъчно време и пространство за да стреля, но за късмет на Де Санктис, изстрелът на сърбина прелетя покрай страничната греда. Рома отговори с изстрел на Ляич, но право в ръцете на Татарушану.

Втората част на „Артемио Франки“ започна превъзходно за Рома, тъй като „джалоросите“ изравниха резултата минутки след подновяването на играта. Хуан Мануел Итурбе намери Адем Ляич в пеналтерията на „Ла Виола“, а сръбският национал наказа бившия си тим, реализирайки за 1:1.

Постепенно двубоят навлезе във финалните си 20 минути, като и двата тима започнаха да търсят крайния успех. В 73' отново Адем Ляич излезе на стрелкова позиция, но този път сърбинът стреля в аут. Малко преди края пък Ненад Томович отново се включи в атаката на Фиорентина, но изстрелът му от малък ъгъл бе отразен от Де Санктис.