Лацио не даде шанс на Милан (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БТА/AP

Отборът на Лацио победи Милан с 3:1 след голове на Менез в 4-тата минута, Мароло в 47-та и 80-тата и Клозе в 51-вата в мач от 20-я кръг на италианската Серия А

Милан продължи негативната си серия, като това бе пети пореден мач без победа за „червено-черните” и те останаха на осмата позиция с 25 точки.

Лацио изпревари Сампдория и Наполи поне за 24 часа и засега е трети с 34 точки.

Треньорът на домакините Стефано Пиоли започна със схема 4-3-3, като на вратата бе Маркети, в защитата треньорът бе наредил Баста, Раду, Кана, Де Врай, в халфовата линия действаха Пароло, Биглиа, Каталди, а атаката бе водена от Клозе, Кандрева и Маури.

Филипо Индзаги заложи на същата схема, като в офанзивен план бяха Боанвентура, Ел Шараауи и Менез, в средата на терена стартираха Вна Гинкел, Монтоливо и Поли, в отбрана Армеро, Мексес, Алекс и Абате помагаха на вратаря Лопес.

Мачът започна равностойно и малко изненадващо гостите от Милан поведоха още в 4-тата минута на двубоя след като Жереми Менез проби добре от ляво и с точен удар с левия крак прати кълбото в десния ъгъл на Федерико Маркети.

След отбелязания гол Лацио правеше опит след опит да изравнят, като най-чистите положения за тима дойдоха в 18-тата и 21-вата минута. И в двата случая главни действащи лица бяха Мирослав Клозе и Диего Лопес, като последния спаси отбора си от пълен обрат.

25-тата минута – ново чисто положение пред Лацио, Клозе овладя добре, подаде на Антонио Кандрева, но отново бившият страж на Реал Мадрид се справи по блестящ начин.

В 43-тата минута съдията не забеляза как Филип Мексес задържа Кандрева в наказателното поле, в противен случай, Лазио щеше да получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар.

Резултатът се запази до края на първата част и отборите се прибраха за кратка пауза, преди началото на вторите 45 минути.

В началото на втората част, по подобие на първата, станахме свидетели на гол, този път във вратата на Милан. В 47-та минута Клозе и Маури взаимодействаха добре, последва центриаране на Клозе и Марко Пароло засече перфектно, за да изравни.

Само 4 минути по-късно досадна грешка в защитата на „червено-черните” изведе Клозе сам срещу Лопес и опитния голмайстор не сбърка, за да направи обрата пълен – 2:1.

В 80-тата минута в щаба на Лацио не можаха да се зарадват на третия гол, отбелязан от Марко Пароло. Каталди проби добре от дясно, центрира към пеналтерията, където беше Филип Джорджевич, който за нещастие стъпи върху топката и изкълчи по ужасен начин глезена си, Пароло веднага дотича, за да довкара топката, но Джорджевич се превиваше отболка на терена и бе заменен принудително.

В даденото от съдията 7-минутно продължение, Мексес си изкара глупав червен картон. Защитникът бе спънат от капитана на Лацио Маури, което изнерви Мексес, той бе спрян веднъж от Абате, но след подновяването на играта Мексес отново отиде да се разправя, дори си позволи да хване за гушата своя противник и да го размята из терена, заради което получи заслужен червен картон. След полученото наказание французинът не се отправи към душовете – точно обратното, той отново отиде при Маури и продължи да го държи за врата и да се опитва да го свали на земята, последваха леки сблъсъци между двата тима, а Лопес придружи провинилия му се съотборник почти до съблекалнята.