Трансферни слухове и новини от последните 24 часа

снимка: БТА/AP

Вестник „Метро“: Манчестър Юнайтед са убедени, че ще успеят да привлекат бразилския защитник на Барселона Даниел Алвес още през януари.

Вестник „Дейли Стар“: Треньорът на Интер Роберто Манчини желае да привлече бившия си възпитаник Яя Туре от Манчестър Сити.

Вестник „Метро“: Арсенал са направили оферта от 5 милиона евро за германския халф на Борусия (Дортмунд) Кевин Гроскройц.

Вестник „Сън“: Арсенал готви да предложи 25 милиона паунда за халфа на Реал Мадрид Асиер Ияраменди.

Вестник „Мирър“: Челси са получили отговор от Шахтьор (Донецк) по случай интереса им към бразилския офанзивен халф Дъглас Коста – украинският шампион иска 30 милиона паунда.

В Англия: Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Дарън Флечър ще реши следващата седмица дали да преподпише с „червените дяволи“ или да си търси нов отбор.

Вестник „Дейли Експрес“: Треньорът на Фиорентина Винченцо Монтела е заплашил, че ще напусне клуба, ако звездата от Колумбия Хуан Куадрадо бъде продаден.

В Испания: Защитникът на Виляреал Габриел Паулиста е изваден от групата на „Жълтата подводница“ за мача от кръга в Примера дивисион срещу Леванте. Бразилецът е трансферна цел на Арсенал, които са предложили 15 милиона паунда и продължават да преговарят с испанците.

Специалистът по трансферни новини от Италия Джанлука ди Марцио: Рома са получили устно съгласие от Челси за наема на египетския офанзивен халф Мохамед Салах, но засега са спрели преговорите. Причината е, че „вълците“ се опитват да наемат и бразилската звезда на Шахтьор Луис Адриано, а могат да привлекат само един играч извън Европейския съюз.

В Италия: Агентът на Пол Погба потвърди, че клиентът му ще остане в Ювентус до края на сезона, но не може да изключи трансфер през лятото. Осем клуба от Европа могат да си позволят да закупят френската звезда на „Старата госпожа“, чиято трансферна цена доближава 100 милиона евро.