Дузпи изпратиха Наполи на 1/4-финал за Купата (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Носителят на трофея Наполи се класира за четвъртфиналите на турнира за купата на Италия по футбол, след като се наложи с 5:4 след дузпи над Удинезе.

Двубоят завърши наравно 1:1 и двата отбора си размениха по още едно попадение в продълженията, но неаполитанците се оказаха по-силни в дузпите и вече гледат към мача си от четвъртфиналите срещу Интер.

Още в четвъртата минута привържениците на Наполи разбраха колко дълга всъщност ще бъде вечерта, след като белгийският национал Дрийс Мартенс нацели напречната греда с удар от дузпа. Домакините, изиграли първия си мач в турнира след получаването на почивка като един от отборите в топ 8 на Серия "А", удариха и втора греда. Това се случи в 35-та минута, когато Валтер Гаргано стреля и топката се отклони от защитник на съперника.

Гостите от Удине не се притесниха от натиска на Наполи, а късметът продължи да бъде с тях и в следващите минути на мача. В 58-та минута те дори успяха да поведат, след като Сирил Терео получи топката при 50-метров пас на Набил Жаади и преодоля съпротивата на стража Мариано Андухар.

Задържане за фланелката срещу Дуван Сапата обаче доведе до нова дузпа за Наполи, като този път Жоржиньо застана на бялата точка и изравни само седем минути след гола за Удинезе.

Тези моменти от мача можеха да бъдат и повратен момент, защото секунди след изравнителния гол гостите останаха с човек по-малко при червения картон Силван Видмер, но Наполи така и не намери за втори път мрежата на Удинезе.

Домакините натиснаха Удинезе още от началото на първото полувреме и това даде резултат, след като Марек Хамшик стреля силно от границата на наказателното поле в 99-та минута и не остави шанс на Симоне Скуфет.

И тази преднина обаче не се задържа дълго, защото Панайотис Коне изравни минута преди края на първото продължение и с това мачът отиде на дузпи. Първите осем удара от бялата точка попаднаха в мрежите на вратите на стадион "Сан Паоло", но ударът на Алан от Удинезе беше спасен от Андухар. В десетия опит зад топката застана арежентинският нападател Гонсало Игуаин, който се разписа за 5:4 и класира Наполи за четвъртфиналите на турнира за купата на Италия.