Битката за топ 3 в Италия се завърза за край на 2014-та

снимка: БТА/AP

Битката за третото място в Серия А стана още по-ожесточена в последния 16-ти кръг на сезона за календарната 2014-та година, след като нито един от спорещите тимове не можа да постигне успех през уикенда.

Дженоа допусна изненадващо поражение с 1:2 при гостуването си на Торино, а Сампдория се добра единствено до равенство 2:2 при домакинството си на Удинезе. Така нито един от двата генуезки отбора не можа да се пребори с Наполи за третата позиция.

Възпитаниците на Рафаел Бенитес бяха надвили Парма с 2:0 на 18-ти декември и оттогава временно окупираха мястото, принадлежащо допреди това на Дженоа. „Грифоните“ обаче не увеличиха актива си този кръг и остават с 26 точки, вече на шесто място в таблицата.

Сампдория изправари градския си съперник с 1 точка и се изравни по актив с Наполи, макар да не можа да надвие Удинезе пред собствена публика. Вчера Милан също пропусна шанса си да се изкачи на трето място, но все пак се опази от загуба при гостуването си на Рома и стигна до хикс – 0:0 с човек по-малко - „росонерите“ са седми с 25 точки.

Обианг изведе Сампдория напред срещу Удинезе с гол след самостоятелна акция в 15-ата минута, но още до края на полувремето фриуланите бяха осъществили пълен обрат чрез Гейо и Данило. Двамата се разписаха между 31-ата и 34-ата минута след асистенции на Панайотис Коне.

В 60-ата минута топ реализаторът на Сампдория Маноло Габиадини все пак реализира за 2:2, а в 88-ата минута Орто получи втори жълт картон и остави Удинезе с човек по-малко, но до промяна в резултата не се стигна.

Фалке с гол в 42-ата минута изведе Дженоа напред в резултата при гостуването на Торино, но Камил Глик в 52-ата и 64-ата с две попадения се превърна в герой за домакините и им донесе пълен успех след впечатляващ обрат.

Така „биковете“ увеличиха актива си на 17 точки и се добраха до 14-тото място, докато Наполи и Сампдория са 3-ти и 4-ти с по 27. Лацио и Дженоа са с по 26, следвани от Милан с 25 и Фиорентина с 24, след като днес „виолетовите“ направиха 1:1 като домакини на Емполи.

Удинезе и Палермо, завършил зрелищно 3:3 като гост на Аталанта, са с по 22 точки, а Интер с мач по-малко има 20 пункта. Довечера „нерадзурите“ приемат Лацио от 21:45 часа в дербито на неделния ден.