Рома и Милан с неизгоден хикс на "Олимпико"

снимка: БТА/AP

Рома пропиля изгоден шанс да приключи 2014-та година само на една точка от водача и шампион в Серия А Ювентус, а Милан пък не можа да се изравни по точки с Наполи на третото място в класирането.

Дербито на „Олимпико“ между „вълци“ и „росонери“ завърши наравно 0:0, от което могат да бъдат по-доволни гостите, защото завършиха двубоя с намален състав, след като в 70-ата минута Пабло Армеро получи втори жълт картон.

Реферът дълго време обмисляше дали да изгони играча на Милан и се консултира с помощниците си, докато футболистите на Рома протестираха, преди да вземе решението да остави тимът от Милано с човек по-малко.

Преди почивката обаче Рома бе сериозно ощетен, защото не получи чиста дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Найджъл де Йонг, което допълнително изнерви „вълците“. Иначе като цяло преди почивката, а и в целия мач, липсаха чистите положения и преобладаваха нервните сблъсъци и изблици по терена.

Рома с 36 точки изостава на 3 от лидера Ювентус, който преди два дни спечели с 3:1 визитата си на Каляри и на практика възстанови по-убедителния си аванс преди ремито със Сампдория от миналата седмица.

Милан пък с 25 точки е на седмо място, като при победа над Рома щеше да изравни третия Наполи, но до подобен развой в 16-ия кръг на Серия А не се стигна. За първи път от 41 мача „росонерите“ приключват 0:0 в Калчото, като за последно през ноември 2013-та година завъртяха такъв резултат с Верона.

„Вълците“ приключват годината в неособено добра серия, в която записаха четири победи от последните си десет мача, като отпаднаха от битката в Шампионска лига по наивен начин, отстъпвайки мястото си на Манчестър Сити.

Милан не блесна в Серия А, но все пак успява да се задържи в сравнително близка дистанция до бленуваното трето място, окупирано към момента от Наполи.