Пипо Индзаги съжалява за изпуснатата победа в дербито

снимка: БТА/AP

Треньорът на Милан Филипо Индзаги заяви, че съжалява за това , че неговия тим не е успял да победи Интер в дербито на Серия А.

Това беше първо Дербли дела Мадонина за Пипо, който обясни и как се опитва да помогне на Фернандо Торес. Иначе двата отбора завършиха 1:1 като направиха някои непростими пропуски.

"Много е разочароващо да си водил през по-голямата част от мача, да имаш своите шансове за още по падения и накрая да вземеш само една точка. Въпреки всичко отбора даде всичко от себе си, за да постигне победа," започна Индзаги.

Стефан Ел Шаарави бе най-близо до победния гол, когато излезе сам срещу вратаря, но уцели горната греда малко преди края на двубоя.

"Този пропуск е много неприятен за Стефан. За него е срамно, че пропусна този чудесен шанс да реши мача в наша полза, но се случват и такива неща. Дербито показа, че това са два отбора, които са в процес на изграждане и затова има пикове в играта и спадове от време на време. Ние знаем, че трябва да израстваме още нагоре, но вярвам че глада за победи и духа в отбора ще се отразят на играчите"

"Торес работи много здрави и съм сигурен, че скоро ще започва да вкарва. Надяваме това да се случи защото имаме нужда от неговите голове. Опитвам се да вдигна нивото на атаката в отбора с играчи като Хонда, Менес и ЕЛ Шаарави за да помогнат на Торес."

"Торес дава всичко от себе си, но мога да го сравня с Ернан Креспо. Карло Анчелоти му помогна въпреки, че не беше вкарвал гол два месеца. След това като се разписа не спря да бележи във всички мачове до края на сезона," добави Индзаги.