Кандидатите за топ 3 в Серия А се изложиха

снимка: БТА/AP

След вчерашната катастрофална загуба с 0:3 на Лацио от шампиона Ювентус днес другите кандидати за третото място в Серия А също не можаха да запишат победи и отвориха път на Милан, Интер и Дженоа да се присъединят към борбата.

Довечера от 21:45 е дербито на Милано между „росонерите“ и „нерадзурите“, а „грифоните“ от Генуа приемат Палермо в понеделник в същия час.

Наполи не можа да надвие като домакин Каляри и се задоволи със зрелищен хикс 3:3, докато Сампдория бе спряна при гостуването си на Чезена и успя да вземе само точка след 1:1. Удинезе продължи негативната си серия в шампионата и стигна до 1:1 на „Фриули“ срещу Киево.

По-надолу в таблицата Сасуоло излезе на 10-то място с успех 1:0 в ранния мач за деня над Торино, като има 15 точки – точно колкото е активът на Верона, след като днес бившият отбор на Валери Божинов и Николай Михайлов отстъпи с 1:2 при домакинството си на Фиорентина.

Сампдория се препъна като гост на Чезена и записа хикс 1:1, като има само една победа (3:1 над Фиорентина) в последните си шест мача от Серия А. В 60-ата минута капитанът на домакините Стефано Лукини прати топката в мрежата на Самп след разбъркване в наказателното поле при изпълнение на пряк свободен удар. Тъй като той е бивш играч на „блучеркиати“, не опразнува попадението си, което не се оказа обаче победно.

В 77-ата минута защитникът Константин Ница в опит да пресече прострелно подаване в наказателното поле сам вкара изравнителния гол за Сампдория в собствената си мрежа и така двата тима поделиха точките.

Талисманът на Удинезе Антонио ди Натале вкара своя гол номер 200 в Серия А в 46-ата минута на първото полувреме, за да даде минимален аванс на „зебрите“, но те отново изпуснаха победа след изравнително попадение на Радованович в 74-ата минута.

След силния старт на сезона, който в един момент извиси фриуланите до 3-тото място, те навлязоха в сериозна криза и имат само една победа в последните си шест мача, от които загубиха три.

Гонсало Родригес изведе Фиорентина напред в 16-ата минута при гостуването на Верона, но в 39-ата Николас Лопес се възползва от подаване на Лука Тони, за да изравни на 1:1. Звездата на „виолетовите“ Хосе Куадрадо обаче наниза победното попадение след центриране отляво на Маркос Алонсо, който секунди по-рано бе пропилял златен шанс пред полупразна врата.

В друг мач от неделния следобед в Серия А Емполи спечели визитата си на Парма с 2:0.

Наполи има 22 точки на третото място, а Сампдория продължава да изостава само с 1. В понеделник Дженоа при евентуален успех може да се изравни с отбора на Рафаел Бенитес, като Лацио е шести с 19, Удинезе е седми с 18, Милан е осми със 17, а Интер го следва с 16, но двата тима предстои да се изправят един срещу друг по-късно днес.