Пол Погба вдъхнови Юве за звучен успех на "Олимпико"

галерия:

снимка: БТА/AP

Шампионът и лидер в Серия А Ювентус отново се откъсна на три точки пред преследвача Рома, след като тази вечер "бианконерите" сразиха убедително градския съперник на "вълците" Лацио с 3:0.

Двубоят на "Стадио Олимпико" в столицата протече под диктовката на "старата госпожа", въпреки, че гостите доиграха мача и с човек по-малко след изгонването на Симоне Падоин двадесет минути преди края.

Две попадения за Юве наниза френският ас на тима Пол Погба, докато един гол добави и Карлос Тевес, разписал се след блестяща игра на Клаудио Маркизио.

Така Ювентус събра актив от 31 точки и отново е едноличен лидер след 12 изиграни мача, докато вторият Рома остава с 28. По-рано днес "джалоросите" спечелиха гостуването си на Аталанта в Бергамо.

За Лацио остава петата позиция с актив от 19 пункта, но римляните най-вероятно ще се смъкнат в класирането след изиграването на останалите мачове от кръга.

Фернандо Йоренте и Карлос Тевес започнаха в атаката на Ювентус, докато Роберто Перейра действаше в близост до двамата нападатели. Андреа Пирло се завърна в игра и стартира с Пол Погба и Клаудио Маркизио в средната линия.

Лацио разчиташе на ветерана Мирослав Клозе в атака, докато Кейта и Кандрева помагаха активно на бившия германски национал. Лулич, Билиа и Пароло започнаха в средната линия.

4125518

До почивката Ювентус се оттегли с гол аванс в своя полза, след като в 24' Пол Погба изведе шампионите напред в резултата. Шампионите разиграха смъртоносна контраатака в половината на Лацио, която завърши с подаване на Карлос Тевес към Погба. Младият французин овладя топката и простреля Федерико Маркети, бележейки за 0:1.

В началото на втората част Юве удвои преднината, като и този път "бианконерите" използваха силата на контраатаките. Клаудио Маркизио блесна със страхотна игра и остави зад себе си футболист на Лацио, преди да намери Тевес в пеналтерията на "орлите". Аржентинецът действа хладнокръвно и намери един от ълите зад Маркети, покачвайки на 0:2.

4125523

Третият гол във вратата на Лацио не закъсня, а в 64' Пол Погба отбеляза второто си попадение в сблъсъка. Роберто Перейра пусна чудесен пас за "шестицата", който за втори път преодоля Маркети, решавайки всичко в сблъсъка за 0:3.

Двадесет минути преди края Ювентус остана и с човек по-малко на терена, след като Симоне Падоин получи втори жълт картон и пое преждевременно към душовете.

До края на срещата Лацио опита всячески да оползотвори численото си предимство в двубоя, но отбраната на Ювентус не допусна сериозни пропуски, а Джанлуиджи Буфон записа още една "суха мрежа", запазвайки вратата си без допуснато попадение.