Игуаин герой и грешник при нов гаф на Наполи

галерия:

снимка: БТА/AP

Наполи отново изигра мач от Серия А в стил „Доктор Джекил и мистър Хайд“, след като бе на път да запише разочароващо поражение като гост на Аталанта, но в самия край на двубоя изпусната дузпа лиши Рафаел Бенитес и компания от важни 3 точки.

Напрегнатият сблъсък в Бергамо завърши наравно 1:1, но гостите трябва да съжаляват повече не само за пропиления шанс в 93-ата минута от бялата точка от Гонсало Игуаин, а като цяло за пропуските си през целия мач.

Домакините поведоха в 56-ата минута чрез най-добрия си нападател през последните четири години – Херман Денис, който едва сега в 9-ия кръг откри головата си сметка в Серия А. В 86-ата обаче Гонсало Игуаин прекрати серията от шокиращи пропуски на гостите и успя да възстанови равенството 1:1.

Бившият нападател на Реал Мадрид нямаше попадение на сметката си в първите седем кръга, като за първи път откакто премина в Неапол записа осем последователни мача без вкаран гол. Миналият уикенд обаче Игуаин наниза хеттрик при разгрома с 6:2 над Верона, като сега с изравнителното попадение срещу Аталанта изглеждаше сякаш аржентинският национал връща топ формата си.

4121688

Игуаин обаче развали доброто впечатление от изявите си с пропуснатата дузпа в 93-ата минута, с която можеше да осъществи пълен обрат. За втори път стрелецът не успява да се разпише от бялата точка този сезон, след като при разочароващата домакинска загуба от Киево с 0:1 през септември той отново се провали от 11-метров наказателен удар.

Дрийс Мертенс, Игуаин, Хосе Кайехон и Марек Хамшик се изредиха да пропускат пред вратата на отличния вратар на домакините Марко Спортиело, който все пак спаси точката за тима си.

Наполи изпусна удобен шанс да накаже грешните стъпки на Милан (1:1 с Каляри), Удинезе (0:3 от Фиорентина) и Сампдория (0:1 от Интер), които все още имат една точка повече от „партенопеи“-те – 16 срещу 15 на Бенитес и възпитаниците му, заемащи шесто място.

Равен актив с Наполи имат отборите на Лацио, Дженоа и Интер, като римските „орли“ могат да излязат еднолично на трето място, ако спечелят визитата си на отбора с една от най-слабите защити в Серия А – Верона, на 30-ти октомври от 21:45 часа. Аталанта е 16-ти с 8 точки.