Наполи вкара шест на Верона и напомни за силата си

галерия:

снимка: БТА/AP

Отборът на Наполи записа четвърта победа от началото на сезона в Серия А, след като днес "адзурите" спечелиха с разгромното 6:2 домакинството си на Верона в среща от 8-ия кръг.

По този начин воденият от Рафаел Бенитес състав събра актив от 14 точки и се изкачи на седма позиция във временното класиране, измествайки оттам състава на Дженоа. Верона пък остава с 11 пункта на сметката си и на девето място в класирането.

Хеттрик за победителите наниза аржентинският таран на тима Гонсало Игуаин, докато два гола добави капитанът Марек Хамшик. Веднъж за крайния успех се разписа и испанското крило Хосе Мария Кайехон.

Точни за Верона пък бяха Емил Халфредсон и Николас Лопес, но техните попадения се оказаха крайно недостатъчно за нещо повече в срщеата.

Двубоят на "Стадио Сан Паоло" започна кошмарно за неаполитанците, след като още в 1' отборът на Верона успя да открие резултата. Исландският национал Емил Халфредсон изненада от дистанция Рафаел Кабрал и изведе гостите напред за 0:1.

Верона успя да съхрани аванса си до самия край на първата част, когато Марек Хамшик възстанови равенството с първия си гол в двубоя. Словакът засече подаване на Кулибали и изправи трибуните на крака - 1:1.

4121069

През втората част Наполи категорично надигра своя съперник, което и доведе до изразителен успех в полза на домакините.

В 48' отново Марек Хамшик изведе "адзурите" напред, осъществявайки успешна добавка, но в 66' Нико Лопес изравни за веронци след брилянтен индивидуален пробив в пеналтерията на Наполи.

Оттук-нататък обаче дойдоха силните минути за домакините. В 68' Гонсало Игуаин размина бранител на Верона и с десния крак вкара за 3:2, а в 76' Хосе Кайехон остана очи в очи с Рафаел и реализира за 4:2 след подаване на Хамшик.

4121068

Шест минути преди края Наполи успя и да сложи окончателно точка на спора, вкарвайки пети гол в мрежата на Верона. Изненадващо асистенция в двубоя записа централният бранител Раул Албиол, който намери Игуаин на празна врата, а аржентинецът вкара лесно за 5:2.

Малко преди края кристално чист гол на Гонсало Игуаин бе отменен поради несъществуваща засада, но в 90' Ел Пипита все пак получи шанс да оформи своя хеттрик. Нарушение срещу Дрийс Мертенс доведе до дузпа в полза на домакините, а зад топката очаквано застана Игуаин. Аржентинският национал стреля хладнокръвно и преодоля Рафаел за крайното 6:2 в полза на неаполитанците.