Удинезе съвсем разклати стола на Бенитес

снимка: БТА/AP

Удинезе се наложи над Наполи с 1:0 и се изравни с Милан, като двата отбора имат по 6 точки след 3-ия кръг и изостават на 3 от лидерите Рома и Ювентус. Но Интер има късен мач с Палермо и при победа ще събере 7 точки, след като в момента е с 4.

Победното попадение за домакините от Удине вкара Данило в 70-ата минута, след като защитата на неаполитанците не успя да изчисти както трябва топката след пас от свободен удар.

Поражението е второ поредно за Наполи след домакинското от Киево миналата седмица.

Старши треньорът на Наполи Рафаел Бенитес опита да направи известни ротации и да освежи състава, но не се получиха идеите му. Бразилецът Жоржиньо нямаше как да играе заради контузия, а почивка получиха Марек Хамшик, Дрийс Мертенс и капитанът на швайцарския национален отбор Гьоклан Инлер.

В средата на терена дебютираха като тандем Валтер Гаргано и Давид Лопес, за когото беше и първи мач като титуляр, но не се справиха и ефективността им беше основно в защитна фаза.

В друга среща, която се игра по-късно днес, Фиорентина победи Аталанта с 1:0 като гост.

Босненската резерва Ясмин Куртич донесе успеха на виолетовите. Той се разписа с дълъг, диагонален удар, отбил се преди да влезе в мрежата и в гредата.