Ювентус на Алегри продължава без грешка

галерия:

снимка: БТА/AP

Италианският шампион Ювентус записа втора победа в Серия А от началото на сезона, след като днес "бианконерите" се наложиха с 2:0 над гостуващия Удинезе пред собствена публика в Торино.

Карлос Тевес и Клаудио Маркизио донесоха успех на шампионите, за които това бе втори успех от два изиграни кръга в Серия А до момента. Така новият наставник на "старата госпожа" Масимилиано Алегри продължава със стопроцентов актив начело на тима, вече очаквайки и първото си предизвикателство в Шампионската лига през следващата седмица.

Алегри гласува доверие на Карлос Тевес и Фернандо Йоренте в атаката на тима, докато Роберто Перейра оперираше в близост до двамата в отсъствието на Артуро Видал. Патрис Евра записа дебют за Юве и стартира на левия фланг, докато Лихтщайнер оперираше по десния. Пол Погба и Клаудио Маркизио оформиха двойка вътрешни полузащитници.

Официален дебют с бяло-черната фланелка записа и привлеченият от Реал Мадрид Алваро Мората, който замени сънародника си Фернандо Йоренте минута преди края на редовното време.

Удинезе отново разчиташе на неостаряващия Антонио Ди Натале, който действаше с Муриел и Коне в предни позиции.

Двубоят на "Ювентус Стейдиъм" едва ли можеше да стартира по-зле за гостите, които допуснаха попадение още в 8-та минута на срещата. Стефан Лихтщайнер осъществи включване в атака и изпрати топката в наказателното поле на "фриуланите", където Карлос Тевес прониза Орестис Карнезис с десния крак, извеждайки шампионите напред в резултата - 1:0.

4113342

След точно половин час игра Юве отново застраши вратата на гостите, но ударът на Роберто Перейра не намери целта. Две минути по-късно Тевес отново стреля, но този път аржентинецът също стреля в аут.

През втората част Ювентус успя и да успокои своите тифози, довършвайки своя съперник с второ попадение в срещата. То падна петнадесет минути преди края, когато Клаудио Маркизио сложи точка на спора. Италианският национал изненада Карнезис с изстрел от средна дистанция, не оставяйки шансове за реакция на гръцкия страж - 2:0.

4113340

До края на двубоя нови голове не паднаха, а в 89' тифозите на домакините дариха с аплодисменти младия испански нападател Алваро Мората, който замени Фернандо Йоренте и записа официален дебют с фланелката на "старата госпожа".

В добавеното време юношата на Реал Мадрид дори можеше и да отбележи първия си гол за Юве. Мората намери пространство за изстрел и стреля по земя, но Карнезис реагира и спаси успешно.