Трагедия за Интер в 94-ата минута (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БТА/AP

Интер записа втори пореден неубедителен мач без да отбележи гол, след като по инфарктен начин в 94-ата минута допусна да бъде победен с 0:1 от Торино у дома на стадион „Джузепе Меаца“в среща от 20-ия кръг на Серия А. „Нерадзурите“ създадоха прекалено малко чисти голови положения срещу един от най-дисциолинираните отбори в Калчото и разочароваха публиката по трибуните.

Трагичният образ на следобеда в Милано бе завършен в 94-ата минута, когато след изпълнение на корнер защитата на домакините заспа и Емилиано Морети с глава почти от упор простреля Самир Ханданович – 0:1.

След втория пореден слаб мач (преди седмица „нерадзурите“ едвам се отърваха за 0:0 като гости на Емполи) Интер не само изпусна шанса да се доближи до топ 5 на класирането, но не можа да увеличи актива си – 26 точки, заемайки 9-та позиция.

Торино с 25 пункта е 12-ти, като защити реномето си на отбора, в чиито мачове падат най-малко попадения от началото на сезона. „Биковете“ записаха първа победа като гост на Интер от цели 27 години, като дори преизпълниха първоначалната си цел да не запишат поражение.

За Торино позитивната серия продължава – тимът записа седми пореден мач без загуба в шампионата и въпреки че отново не предложи зрелищна продукция, се отдалечи от зоната на изпадащите на 7 точки.

Интер пък отчете край на серията без загуба, която спря на седем поредни срещи и е най-добрата за тима от началото на сезона. За втори пореден и за втори изобщо път през кампанията Интер не успява да отбележи гол на „Меаца“, като в предишния случай направи 0:0 със Сент Етиен в Лига Европа.

Последната загуба на Интер 1:2 от Удинезе датираше от декември миналата календарна година, като домакините не можаха да подложат на достатъчно постоянно напрежение „биковете“.

Мауро Икарди, който с 10-те си гола е на второ място при реализаторите в Серия А, не можа да увеличи сметката си, а той и колегите му намериха очертанията на противниковата врата само два пъти от 13 удара общо.

Също така подчертаната употреба на фланговете не доведе до особен ефект и големият брой центрирания не бе материализиран. Дори включването на новото попълнение от Швейцария Джердан Шакири не можа да внесе достатъчно свежест в редиците.