Още един контузен в Байерн за мача с Барселона

снимка: БТА/AP

Кадровите проблеми за Хосеп Гуардиола не спират преди полуфиналния дуел от Шампионска лига с Барселона на стадион „Камп Ноу“ в сряда. Германските медии информират, че полузащитникът Себастиан Роде също ще пропусне дългоочаквата битка срещу каталунците, с което увеличи броя на играчите в лазарета на Баварската машина.

Роде се присъединява към Франк Рибери, Ариен Робен, Давид Алаба, Холгер Бадщубер и Том Щарке – компанията, която няма да вземе участие в срещата с Барселона.

24-годишният Роде пропусна срещата с Леверкузен от последния кръг на Бундеслигата заради мускулен проблем, а днес стана ясно, че не е в групата на баварците. За разлика от него, Роберт Левандовски най-вероятно ще се появи на терена, независимо че има контузия на челюстта след полуфиналите за Купата на Германия срещу Борусия (Дортмунд).

Левандовски е включен и дори може да излезе сред титулярите, защото единствената му алтернатива е 36-годишният Клаудио Писаро. Алаба най-вероятно ще бъде заменен от Мичел Вайзер, който играе на всякакви позиции на десния фланг.

В последния кръг на Бундеслигата срещу Байер (Леверкузен) Гуардиола използва Джанлука Гаудино и Рико Щридер в халфовата линия, но едва ли те ще получат игрови минути срещу Барселона.

Хави Мартинес бе върнат в защита, но в схема с трима бранители, която е малко вероятно да бъде използвана срещу унищожителната Барса.

Сигурно изглежда участието сред титулярите на Бастиян Швайнщайгер, Марио Гьотце, Томас Мюлер, Филип Лам и Шаби Алонсо, но не е ясно на какви позиции ще бъдат поставени от треньора.