Нов луд мач на Волфсбург и машината Бас Дост

снимка: БТА/AP

Волфсбург продължава с впечатляващото си представяне в германската Бундеслига, като този път „вълците“ разнищиха един от отборите в най-добра момента форма – Вердер – и то с 5:3 при визитата си на „Везерщадион“.

На три пъти „бременските музиканти“ повеждаха в резултата през първото полувреме, преди в крайна сметка Бас Дост да осъществи обрат с две попадения след почивката. Холандският голмайстор се намира в уникална спортна форма през 2015-та година и е отбелязал цели 12 гола в последните си седем мача.

Също така Дост е 12-ият футболист в Бундеслигата с невероятното постижение от осем отбелязани попадения в рамките на три поредни мача, като никой не е успявал да се разпише девет пъти в такъв кратък период.

Волфсбург събра 50 точки и възстанови изоставането си от 8 спрямо лидера Байерн, който в петък вечер разгроми Кьолн с 4:1. Вердер имаше четири победи и едно равенство в мачовете си от първенството през 2015-та година, но записа първо поражение от 17-ти декември насам и остана с 30 точки на 9-то място.

Здравко Юзунович откри резултата в 9-ата минута за радост на феновете по трибуните, като увеличи головата си сметка на пет попадения този сезон. Той се разписа, засичайки кълбото в мрежата след подаване отдясно към точката за дузпа и за първи път в настоящата кампания не реализира попадение от специалитета си – пряк свободен удар.

Даниел Калигури изравни още в следващата атака за Волфсбург, но и този резултат не се запази особено дълго, защото в 16-ата минута основният реализатор на Вердер Франко ди Санто отново възстанови аванса на домакините – и двата гола бяха след асистенция на Озтунали.

Максимилиан Арнолд направи 2:2 в 18-ата минута, но автогол на Виейриня в 28-ата все пак даде преднина на Вердер на почивката. В рамките на 180 секунди между 48-ата и 51-ата обаче Бас Дост избухна с два гола за пълен обрат до 3:4.

Крайното 3:5 бе фиксирано в 53-ата минута от Калигури, като головата фиеста секна в този момент и зрителите не видяха повече попадения.

По-рано през деня Борусия (Мьонхенгладбах) спечели с 2:0 домакинството си на Падерборн и дръпна с четири точки аванс на третата позиция пред Байер (Леверкузен). Борусия събра 40 пункта, докато Падерборн остава на опасното 16-то място с 23.

Йонсон и Патрик Херман в 18-ата и 81-ата минута реализираха попаденията за Мьонхенгладбах, който по-рано тази седмица бе елиминиран от Севиля в турнира Лига Европа.