Дортмунд започна неуспешно и 2015-та година (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Борусия (Дортмунд) не започна успешно 2015-та година и не можа да се отлепи от последното място в класирането на германската Бундеслига, след като се задоволи с равенство 0:0 като гост на Байер (Леверкузен).

Ако се съди по традициите на двата тима, то резултатът не трябва да е особено впечатляващ за тима на Юрген Клоп, но, при положение, че се срещат 18-ият срещу един от кандидатите за топ 4, то Дортмунд постигна престижно равенство.

„Аспирините“ не можаха да изпълнят целта си и да запишат победа, която щеше да ги остави на трета позиция в класирането. С актив от 29 точки Леверкузен е вече пети в таблицата, като изостава с 1 от Борусия (Мьонхенгладбах) и Шалке, които постигнаха по-рано днес минимални победи с 1:0 над Щутгарт и Хановер.

С едва 16 пункта тимът на Юрген Клоп остава 18-ти, но все пак на 1 точка от Хамбургер, който е първият отбор над чертата и има идентичен на Щутгарт и Вердер (с мач по-малко) актив.

Дортмунд не само има само един успех в последните 5 кръга на шампионата, но е спечелил само два в последните си 12 мача в Бундеслигата и засега единствено прогресът към осминафиналите в Шампионска лига потушава спекулациите за смяна на Клоп.

„Аспирините“ също не се намират в оптимална форма и също имат само една победа в последните си 5 кръга, като ще водят дълга битка с Борусия (М) и Шалке за третото и четвъртото място.

Според статистиката, само 45% от пасовете на Дортмунд са били точни, което е най-ниското ниво по този показател за отбор от Бундеслигата от сезон 2004/05 насам.