Гуардиола бил „по-германец“ от германците

снимка: БТА/AP

Старши-треньорът на шампиона на Бундеслигата Байерн (Мюнхен) Хосеп Гуардиола бил „по-германец“ от германците по отношение на работната етика и спазването на дисциплина. По такъв начин испанският специалист бе похвален от президента на баварците Карл-Хайнц Румениге.

"Що се отнася до работа и до етика в работата, Гуардиола е по-голям германец от самите германци. Играчите са се прибрали вкъщи след тренировка и се изтягат по диваните, а Пеп е още на тренировъчната база, трудейки се върху тактиката за следващия ни мач. Надявам се той да остане в Байерн още дълго време", заяви Румениге пред Kicker.

Байерн подновява битката в Бундеслигата тази седмица с дерби на 30-ти януари от 21:30 часа като гост на основния си преследвач Волфсбург. Под ръководството на Гуардиола през първия полусезон Байерн доминира и не е допуснал нито една загуба, като не е успял да спечели само в три случая от 17-те изиграни кръга до момента – също така вратарят Мануел Нойер само четири пъти е вадел топката от мрежата си.