Гуардиола не бърза да преподписва с Байерн

снимка: БТА/AP

Шампионът на Германия Байерн Мюнхен все още не е започнал преговори с треньора Хосеп Гуардиола, макар и клубното ръководство да има такова желание. Изглежда испанецът, който спечели титлата и купата на Германия в първия си сезон начело на баварския гранд, е решил да изчака още време, което поражда слухове, че е възможно да си тръгне от "Алианц Арена" след края на договора.

Контрактът му изтича през лятото на 2016 година. Очаква се преговорите между двете страни да бъдат чак след края на сезона, като приоритетно за момента е представянето на тима в Шампионската лига. Гуардиола пропусна да направи требъл още в първия си сезон начело на Байерн през миналата година, след като отпадна на полуфиналите в Лигата от Реал Мадрид.

"Има още много време да говорим за удължаването на договора ми. Но всичко може да се случи и ситуацията утре да е съвсем различна от днешната", каза Гуардиола при посещение на фенклуб през уикенда. "За мен е голямо предизвикателство да работя тук и мечта да бъда треньор на такъв тим", добави той.

Въпреки това въпросителните около бъдещето на испанеца остават, особено след изявлението на директора Карл-Хайнц Румениге, че клубът е готов да удължи договора му по всяко време. Под ръководството на Гуардиола Байерн продължи доминацията си в Германия, започнала в края на ръководния период на Юп Хайнкес.

След двата трофея миналата година, сега Байерн отново води убедително в първенството, като тимът е допуснал едва 4 гола във всичките си 17 мача, обобщава БТА. Също така отборът продължава за купата на Германия и с лекота се класира за 1/8-финалите в Шампионската лига.