Клоп няма да подава оставка

снимка: БТА/AP

Старши треньорът на Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп за пореден път изключи възможността да подаде оставка, въпреки слабото представяне на отбора в Бундеслигата. "В никакъв случай няма да хвърля кърпата и да се откажа. Анализирал съм нещата за себе си. Със сигурност и аз допуснах някои грешки", коментира Клоп за "Билд".

Вицешампионите завършиха есенния дял от Бундеслигата на предпоследното място с 15 точки, след като записаха само четири победи и допуснаха цели 10 загуби в 17 срещи. Така клубът за първи път в историята си е в зоната на изпадащите в средата на кампанията. "Преживяхме най-лошия полусезон в живота ни.

Най-хубавата новина е, че той завърши и сме само на 2 точки от спасителната зона. В началото на следващата година ще можем да направим нова 3-седмична подготовка. Убеден съм, че през пролетта ще изглеждаме по друг начин.

Със сигурност ще бъдем крайно амбицирани и мотивирани да постигнем възможно най-много победи", коментира Клоп. Въпреки проблемите в Бундеслигата, Борусия Дортмунд спечели първото място в своята група в Шампионската лига и се класира без особени затруднения за осминафиналите, където през февруари ще срещне Ювентус.

"Ще анализираме на спокойствие есенния дял от сезона с Йоахим Вацке и Михаел Цорк, но не виждам смисъл от някакви по-специални действия", каза още Клоп, цитиран от БТА.