Дортмунд и Волфсбург не излъчиха победител

снимка: БТА/AP

Борусия Дортмунд завърши 2:2 с втория в класирането Волфсбург в среща от 16-ия кръг на футболното първенство на Германия.

Възпитаниците на Юрген Клоп откриха резултата в 8-а минута чрез Пиер-Емерик Обамеянг и асистенция на Чиро Имобиле.

След половин час игра обаче Кевин Де Брюйн изравни от пряк свободен удар. В 76-а минута Имобиле върна аванса на Борусия след чудесно включване на резервата Оливер Кирх, но пет минути преди края Налдо изравни след удар с глава.

Борусия Дортмунд събра 15 точки и се намира на 16-а позиция в класирането от 18 отбора. Вторият Волфсбург е с 31 точки и изостава на 11 точки от лидера Байерн.

Борусия (Мьонхенгладбах) се изкачи до третото място в Бундеслигата, след като разгроми гостуващия Вердер (Бремен) с 4:1.

Макс Крузе в 32-та минута от дузпа откри резултата, а Оскар Венд удвои още преди почивката. Златко Юнузович намали изоставането на гостите в 51-а минута, но с голове на Кристоф Крамер и Бранимир Хргота Борусия направи победата си още по-изразителна. Гостите играха почти 30 минути с човек по-малко, след като в 66-а Лука Калдирола беше изгонен за втори жълт картон.

Байер (Леверкузен) спечели с 1:0 като гост на Хофенхайм. Единственото попадение за "аспирините" беше дело на Щефан Кислинг в 79-а минута.

Лидерът при голмайсторите в Бундеслигата Александър Майер се разписа два пъти в 90-а минута и в добавеното време, за да донесе равенството на Айнтрахт Франкфурт срещу гостуващия Херта Берлин - 4:4. Домакините преодоляха пасив от 0:3, за да стигнат до точката в мача.

Шалке 04 победи с 2:1 като гост Падерборн. Каан Айхан си отбеляза автогол в 31-та минута и изведе домакините напред в резултата. Ерик-Максим Чупо-Мотинг изравни преди почивката, а Роман Нойщадер в 78-а минута донесе трите точки за гостите.