Опасявам се, че Роналдо ще вземе Златната топка

снимка: БТА/AP

Председателят на Борда на директорите на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге изрази сериозните си опасения, че за втора поредна година Златната топка за най-добър футболист в света за сезона ще бъде връчена на Кристиано Роналдо.

Така Румениге реагира веднага след обявяването на тримата футболисти, които остават в спор за престижната индивидуална награда до последно. Освен португалското крило на Реал (Мадрид), другите двама са Лионел Меси (Аржентина и Барселона) и вратарят на германския национален отбор и на Байерн (Мюнхен) Мануел Нойер.

"Опасявам се, и го казвам с пълна увереност, че Златната топка ще бъде връчена на Кристиано Роналдо. Но мога да кажа, че един футболист на Байерн заслужава много повече тази награда.

Не само защото Германия стана световен шампион, но и защото Байерн стана шампион и участва на полуфинал в Шампионската лига. Да, истина е, че там в една от срещите не играхме никак добре, но това не бива да има определящо значение.

Притеснявам се, че решението в полза на Роналдо ще бъде много повече политическо, отколкото футболно, коментира Румениге, цитиран от вестник Тагес Цайтунг.

През 2013-а година от Байерн също не останаха доволни от крайния резултат, след като те претендираха, че крилото Франк Рибери заслужава най-много. Но Топката беше връчена в ръцете на Роналдо.