Давид Алаба изпревари Марсел Хиршер за спортист №1 на Австрия

снимка: БТА/AP

Защитникът на Байерн (Мюнхен) Давид Алаба беше избран за спортист №1 на Австрия за втора поредна година в гласуването на журналистите в страната.

22-годишният национал изпревари с 1 точка скиора-алпиец Марсел Хиршер, който спечели сребърен медал на Олимпийските игри в Сочи.

На церемонията, известна като "Нощта на спортовете", Алаба нямаше как да присъства лично заради подготовката си за дербито с Борусия (Дортмунд), но изпрати специално видео приветствие.

"Това е направо лудост! Благодаря на всички, чувството е невероятно! Не мога да си представя, че за втора поредна година ме избират за спортист на годината на Австрия", каза Алаба, който и миналата година изпревари Хиршер.

Играчът на Байерн стана едва вторият футболист в алпийската страна, който печели приза, след легендата Тони Полстер през 1997 година, посочва БТА.

Водещата роля на Алаба в клубния му отбор Байерн и в националния отбор на страната, който върви добре в европейските квалификации, бяха оценени по-високо от постиженията на останалите спортисти.