Байерн на аудиенция при папата

галерия:

снимка: БТА/AP

Папа Франциск прие тази сутрин делегация на Байерн Мюнхен.

Играчите, треньорският щаб и ръководството на германския футболен гранд пристигнаха на частна аудиенция във Ватикана при главата на римо-католическата църква.

Любопитен факт е, че в делегацията на Байерн имаше доста световни шампиони от Мондиал 2014 в Бразилия, а както е известно папа Франциск е аржентинец и едва ли се е радвал на победата на Бундестима над сънародниците си на финала на Световното. 

Хорхе Марио Берголио, както е светското име на папата е първият такъв от Новия свят и първият папа от 1200 години с не-европейски корен, както и първият папа йезуит. Освен всичко изброено, за него се знае, че е фен на футбола и баскетбола, като любимият му отбор е аржентинският Сан Лоренсо.

Капитанът на Байерн Филип Лам и шефът на баварския гранд Карл-Хайнц Румениге връчиха на папа Франциск "синьо-червена" фланелка на клуба с номер 1 и неговото име на гърба.

Папата получи като подарък и футболна топка с подписите на играчите на Байерн.

Снощи баварците подобриха рекорда си за най-голяма победа като гост в Шампионската лига, след като пометоха Рома със 7:1 на "Олимпико" в Рим.

Ето и няколко снимки от посещението на Байерн при папата, а повече може да видите в нашата галерия>>

4120180

4120182

4120181

4120179

4120208