Байерн официализира интереса си към Марко Ройс

снимка: БТА/AP

Изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге официално потвърди, че баварският колос ще дискутира възможността за евентуален трансфер на национала Марко Ройс от Борусия Дортмунд.

След като в последните две години немският шампион "отмъкна" от "жълто-черните" други две от големите им звезди - Марио Гьотце и Роберт Левандовски, Байерн "официализира" и интереси си към Марко Ройс.

Вчера Марио Гьотце заяви пред германските медии, че с радост би посрещнал Ройс на "Алианц Арена", а днес Карл-Хайнц Румениге посочи, че подобна опция ще бъда обсъдена в йерархията на Байерн.

Смята се, че клаузата за откупуване в контракта на Марко Ройс за следващото лято е фиксирана на едва 25 милиона евро - сума, която едва ли ще представлява проблем за Байерн и останалите европейски грандове.

"Ако трябва да съм честен, ще обсъдим този въпрос вътрешно в клуба и с голямо спокойствие. Тогава ще решим", заяви Румениге.

"В крайна сметка, решението стои и в ръцете на състезателя. Всички знаем за клаузата му. Няма какво повече да кажа", добави шефът на баварците.