Леверкузен наказа Борусия (Дортмунд) с най-бързия гол в историята на Буднеслигата

галерия:

снимка: БТА/AP

Борусия (Дортмунд) стартира неприятно новия сезон в Бундеслигата, след като загуби с 0:2 като домакин от тима на Байер (Леверкузен).

Головете за гостите вкараха Карим Беларби, който бе точен още в първата минута и Шефан Кислинг, който пък оформи крайното 0:2 секнуди преди последния съдийски сигнал.

Забележителното е, че голът на Белараби падна в 7-а секунда, с което се превърна в най-бързия гол в историята на германския футбол. До сега рекордът бе 11 секнуди, като трима футболисти бяха записвали имената си срещу това постижение - Джовани Елбер, Улф Кирстен и Паул Фрайер.

За тима от Дортмунд сред титулярите бе Марко Ройс, който се възстанови от контузията, заради която пропусна Световното първенство в Бразилия. Матс Хумелс обаче не бе на линия и на негово място започна Матиас Гинтер. На резервната скамейка остана Невен Суботич, а атаката поведе новото попълнение Чиро Имобиле.

Щефан Кислинг пък бе на върха на нападението на Байер (Леверкузен). Подкрепа в предни позиции му оказваха Хьон-Мин Сон, Карим Белараби и Хакан Чалханоглу. Друго ново попълнение Тин Йединай също бе сред титулярите.

4109225

Двубоят започна кошмарно за Борусоя, след катп Белараби откри резултата след само седем секунди игра. Асистент за попадението стана Себастиан Бьониш.

Попадението даде предимство на Леверкузен и играчите наРоджър Шмид показаха по добра игра, като в 18-а минута Чалханоглу можеше да удвои, но негов шут от пряк свободен удар профуча покрай вратата, а отново дой в 48-а минута стреля в рацете на вратаря Лангерак.

 4109221

На обратната врата липсваха сериозни опасности. Все пак домакините показаха желание да изравнят и в края това даде възможност на Леверкузен да вкара втори гол. При една конраатака Белараби проби по дясното крило и изведе Кислинг очи в очи с Лангерак и нападателят бе безпогрешен за 2:0.