Шалке започна зле и в Бундеслигата

галерия:

снимка: БТА/AP

Шалке 04 загуби с 1:2 като гост на Хановер в първия кръг на Бундеслигата.

"Кралскосините", които са традиционен кандидат за призовите места в шампионата записаха втори пореден слаб мач, след като вече отпаднаха от турнира за Купата на Германия след поражение отново с 1:2 от Фортуна Дюследорф.

Днес Шалке започна добре мача, но постепенно отстъпи инициативата на своя противник. В крайна сметка първата част завърши без голове. 

Две минути след подновяването на играта футболистите на Йенс Келер излязоха напред след гол на Клаа Ян Хунтелар, който от 7-8 метра оползотвори подаване на новото попълнение на Ерик-Максим Чупо Мотинг.

Играчите на Хановер бързо се съвзеха и след добрите минути за противника успяха да изравняв в 67-а минута. Леонардо Битенкурт подаде на Едгар Приб , който от сходна позоция на тази на Хунтелаар изравни.

Само три минути по-късно дойде и пълнят обрат в мача. Голмайсторът Приб подаде отличен пас за Хослеу, който с мощен шут от около 30 метра препарира Ралф Ферман за 2:1.

До края Шалке опита да стигне поне до равнество, но не сътвори нищо кой знае колко сериозно и мачът завърши с победа за Хановер.

В друга среща Айнтрахт (Франкфурт) надви Фрайбург с 1:0 и започна сезона с победа. Единственото попадение вкара Харис Сеферович още в 15-а минута с гол от ъгъла на вратарското поле след шут с левия крак.

Хофенхайм се наложи с 2:0 над Аугсбург и също започна с победа. И двата гола паднаха през първата част в разстояние само на две минути. В 33-а минута Адам Шалай изведе тима си напред, а Тарик Елионуси удвои в 35-ата.

Херта и Вердер Бремен завършиха 2:2 в най-атрактивния мач от кръга до момента. Домакините от Берлин поведоха в 16-а минута след гол на Юлиян Шайбер. Отново той удвои в 47-ата. В 53-а минута Асани Лукияма намали, а само две минути по късно Франко Ди Санто огорми равенството.

Новакът Кьолн и Хамбургер започнаха с нулево реми, като гостите от Хамбург имаха доста повече положения от своя противник, но така и не успяха да реализират.