Поучително: Феновете на Борусия (Д) срещу расизма

галерия:

Феновете на Борусия (Дортмунд) са едни от най-запалените в целия свят.

Няма да учудим никой ако признаем, че клуба от Германия се радва на най-много публика средно на мач в целия свят.

Близо 80 хиляди средна посещаемост на всички мачове на Борусия на стадиона "Сигнал Идуна Парк" правят феновете на клуба едни от най-зрелищните. Хореографиите и техните послания пък могат да послужат за пример на агитките по целия свят и особено тези в България.

В последния двубой феновете на Борусия разпънаха голям плакат, на който пишеше "Добре дошли, бежанци".

Ясното послание на феновете е нещо съвсем различно от крайните групировки около големите футболни отбори особено в Източна Европа.

В предишният двубой пък феновете на Борусия опънаха транспаранти против нацистите, хомофобите и крайните екстремисти. Това дори накара немската федерация да даде награда на клуба за отношението на феновете към социалните проблеми.

Феновете на Борусия (Дортмунд) показаха, че на стадиона може да има страхотна хореография, огромна подкрепа с песни - без агресия, нападки и омраза подобна на т.нар. вечни дербита от А група.

Може би не трябва да ни учудва, че ужасно много англичани са си купили абонаментни карто за мачовете на Борусия и пътуват почти всяка седмица до Дортмунд, за да се насладят на великата атмосфера на стадиона.

4121472

4121474



4121473