Неймар: Писна ми от историите в съда

снимка: БТА/AP

Нападателят на Барселона Неймар призна, че е бил силно разочарован от начина, по който е протекъл трансферът му през 2013 г. от Сантос и разследванията от страна на испанския съд.

Първоначално се твърдеше, че трансферната сума за играча е в размер на 57 милиона евро, но впоследствие прокуратурата твърди, че става въпрос за 86,2 милиона евро.

Създалият се скандал коства президентското място на Сандро Росел начело на Барселона през 2014 г.

Испанският съд не се отказва и подготвя нови наказания за новокоронясания шампион на Европа, както и на Сандро Росел и наследника му на поста Хосе Мария Бартомеу.

Неймар от своя страна се опитва да се дистанцира от суматохата около него и да се съсредоточи върху формата си на терена, надявайки се да се размине с по-сериозно наказание.

Каталунците са обвинявани, че тайно са превели сума в размер на 40 милиона евро на компания, собственост на бащата на Неймар, за да бъдат сигурни, че нападателят ще избере Барселона като бъдещ отбор.

„Моята работа е да играя футбол и това е нещото, което обичам. Не искам да се меся в тези неща.

В момента решаваме проблемите в съда, баща ми движи тези въпроси. Ако съдът е справедлив, то всичко за нас ще бъде наред.

Разочарован съм от случващото се. В един момент ми писва от цялата история, но това никога няма да повлияе на изявите ми на терена,“ призна играчът пред бразилските медии.

Неймар попадна в заглавията на вестниците последните дни с изцепката си в мача срещу Колумбия за Копа Америка, след като бе наказан за 4 мача.

Без него Бразилия отпадна безславно от отбора на Парагвай